За очарованието на гравираните подаръци

гравиран подаръкДнес е все по-лесно да поднасяме гравирани подаръци, защото повечето специализирани магазини ни предлагат такава възможност. Гравирането превръща всяка вещ в скъп спомен, носейки лично послание. Нали именно това е идеята на подаряването – да стоплим нечие сърце и да подарим радост.

Защо гравирането е услуга, която трябва да потърсим?

По-голямата част от специализираните магазини за подаръчни сувенири предлагат услугата гравиране. При някои изделия то е включено в цената, а при други, се доплаща. И в двата случая си заслужава да потърсим такова място, когато трябва да купим хубав подарък. Много по-лесно е да го намерим в Интернет, където оперират едни от най-креативните търговци.

Онлайн магазин Baby Bouquet е един от утвърдените сайтове за подаръци с такава практика. Там ще ви предложат продукти, които в по-голямата част могат да бъдат гравирани. Защо е важно да пазарувате от такова място? Защото ще пестите време, а същевременно ще намерите идеалния персонализиран подарък за съответния човек и повод.

Гравюрите карат дори съвсем тривиални продукти да изглеждат стилни и специални. Тази уникална услуга не е никак скъпа, а в същото време ви позволява да спестите пари. Можете да подарите на любимия си племенник просто една фоторамка. Когато обаче тя е със сребърно покритие и майсторски гравирана, задължително ще се превърне в най-скъпия подарък.

Кой продукти най-често се поднасят гравирани?

Всички подаръци с твърда структура могат да бъдат гравирани чрез прилагане на най-новите лазерни технологии. Изделия от стъкло, дърво, благороден или обикновен метал – върху всички тях може да се направи красив надпис, който не би могъл да се заличи с времето. Видът и дължината на текста/символите се определя от площта за гравиране.

Върху чаша може да се изпише стих, но върху малко детско бижу, обикновено е възможно да се изработи само първата буква от името на детето. Има подаръчни изделия, произведени с идеята да бъдат гравирани. Такива са бебешките фоторамки, например. Върху някои от тях са обособени специални полета, в които трябва да се гравира името на детето, датата и мястото на раждане, тегло и други лични данни.

Ако ви предстои първо посещение в дом, в който наскоро се е появил нов член на семейството, можете да прегърнете новата традиция, като подарите сребърна лъжичка. Тя обезателно трябва да се поднесе красиво гравирана. Сребърната лъжица е символичен жест, с който на детето се пожелава здраве и просперитет. Такъв подарък се приема като много специален.

Лъжичките от сребро не са просто сувенир, който ще бъде поставен на видно място или по-лошо – ще бъде прибран в някой шкаф и забравен. Това са истински прибори за хранене, нещо, което съвременните родители разбират и включват в ежедневното отглеждане на детето. Среброто притежава доказани антибактериални свойства, затова все повече майки хранят децата си със сребърни прибори.

Вашият красив символичен подарък ще бъде използван – какво по-хубаво от това? Всъщност, има нещо, което го прави още по-хубаво – гравюрата, направена по ваша поръчка ще бъде ежедневно пред погледа на семейството. Виждайки стилния надпис, те ще си спомнят за вас. Гравираните подаръци са начин да останете в паметта на хората, на които подарявате, дори когато вас вече ви няма.

Може да харесате още: