Технически анализ в трейдър индустрията

Технически анализ в трейдър индустриятаТрендовете са важна част от търговията, особено когато говорим за търговия а акции и търговия с валута. Т се определят от достигнатите, така наречени екстремни точки – още известни като точки на подкрепа или точки на съпротива. Благодарение на тези точки „картината” на пазара придобива известен „вид на изглед”, тъй като тези точки илюстрират посоката, в която е възможно трендът да се промени за в бъдеще – или нагоре, или надолу.

Участниците в пазара вероятно отразяват тази съществена информация, е чрез техните реакции – това всъщност само по себе си някак повлиява на посоката на, в която пазарът се задвижва. Има случаи, в които цените на акциите на дадена компания, се понижават, поради причини, които са свързани само и единствено с конкретното състояние на пазара и свързаните с него обстоятелства, при което търговците, вложили своите средства започват бавно (или бързо) но сигурно до губят своите инвестиции.

Няма нищо сигурно на този свят, така е това начинание – търговия с акции – не прави изключение. Обаче историята не свършва до тук, също както е и с повечето останали неща в живота. Отново, поради известни обстоятелства, но тук, включително и стабилност и добро управление на дадената компания, акциите започват да се покачват, доверието в компанията, ако тя наистина е добра, започва също да се възвръща и по този начин компанията се връща „в играта”.

При такива случаи, обикновено компанията и акциите задълго задържат своите добри позиции за едни очакван успех, а за други – неочакван късмет – зависи от гледната точка и трейдърския опит. В основата на тази търговия – а акции, колкото и неубедително да звучи, е че акцията, сама по себе си, няма нужда да прави каквото и да е, за да подобри позициите си.

За да повиши доверието в себе си – тази работа ще бъде извършена от самия пазарен поток – законите на търсенето и предлагането. Тази търговия с акции може да се окаже голямо приключение, заради риска, който тя така неизбежно носи със себе си. Но докато трейдърите рискуват, светът на този вид търговия ще продължава де се върти.

Преди обаче да навлезе в „дълбоките води”, всеки търговец ще е добре да знае тези факти, т.е. още преди да е започнал да търгува с реален капитал. Колкото по-отрано започне да се интересува и да трупа качествени знания, толкова по-лесно, ще си заслужи званието „трейдър” и толкова по-добре ще се справя занапред. Разбира се, едва ли ще мине лесно без грешки.

По-важното е последващите действията, които най-добре говорят сами за себе си – до колко грешката се е превърнала в урок, а урока – в пренасочване в правилната посока на мислене и оттам – на действия. Освен всички други рискове, вероятността от грешки, при изчисления също са налице. Валутен калкулатор е едно полезно средство, чрез което се изчисляват валутите. Дали ще е от щатски долара към английски паунд, или обратното – калкулатора не би се затруднил, нито при пресмятането на тези две валути, нито при, която и да е от останалите.

Може да харесате още: