Съвременни средства срещу комари – какво трябва да опитате това лято?

гривна против комариЛятото е любимият на всички ни сезон, но той е и времето, когато се налага да се сблъскваме с неприятните насекоми. Едни от най-досадните и опасни от тях са комарите. Ухапването от комар е не само неприятно, но и опасно. Наред с неприятното зачервяване и сърбеж, е възможно да възникне инфекция от енцефалит, малария, жълта треска и други сериозни заболявания. Ето защо е задължително да помислите за ефективна превенция на ухапванията.

Кои съвременни средства трябва да опитате?

Фармацевтичната и електронната индустрии са разработили широка гама репелентни продукти, с които ще можете да прогоните успешно кръвосмучещия натрапник както от затворените пространства, така и от откритите площи. Днес можете да изберете специален вид средства, според метода на употреба и начина на действие.

Комарът не само смуче кръв, но и инжектира слюнка под кожата ви. Тя причинява дразнене и алергични реакции и пренася патогени в тялото ви. Защо комарите смучат кръв? Женската се нуждае от кръвта, за да се размножава: без аминокиселините, които се получават след храносмилането на кръвта, яйцата не могат да узреят. След като пие кръв, женската усвоява хранителните протеини, снася яйца и отива на нова „ловна експедиция“ в интервал от 2-3 дни.

Едни от най-удобните за използване средства, а също и доста ефективни, са гривните с репелент, лосионите и кремовете, и специалните отблъскващи устройства. Нека разгледаме и трите разработки.

Силиконови репелентни гривни

Гривните, пропити с етерични масла са един от малкото нетоксични репеленти. Това ги прави подходящи за всички – от бременни жени до малки деца над 6 месеца. Гривните срещу комари се изработват от мек, еластичен и приятен на допир силикон. Предлагат се в ярки и свежи цветове, между които да избирате, дори ако купувате онлайн. Чудесно място за покупка на средства против насекоми е онлайн магазин Tip.bg.

Гривните са удобно за използване решение, но те си имат и някои недостатъци. Едно от най-честите оплаквания е силната им миризма. Именно заради неприятната миризма на масла като чаено дърво, много хора предпочитат да не ги използват в затворени помещения. Друг проблем на силиконовите гривни е изискването да не се мокрят. Това ги прави неподходящи при излети до реки и езера и риболовни експедиции.

Електронни устройства

Електронните устройства –  варират като дизайн и принцип на работа. Някои от тях са разработени под формата на инфрачервени лампи, които привличат насекомите чрез спектъра си на излъчване и мигновено убиват вредителя при докосването му до излъчващото тяло/реотан.

Има и съвсем компактни модели като Buzz Zapper, който е напълно безшумен, не използва лампи и не отделя токсични вещества. Той действа чрез супер ярък светодиод, който привлича всички летящи насекоми и ги унищожава. Включва се директно в контакта, но консумира минимално количество електрическа енергия.

Съществува и трети вид продукти срещу комари – това са спрейовете, кремовете и лосионите. Те се нанасят върху кожата или дрехите и излъчват неприятна за вредителя миризма. Качествените продукти са с приятен аромат или изобщо са с недоловим за човешкото обоняние мирис. Освен срещу комарите, те действат и на други видове насекоми – конски мухи, кърлежи, мушици, бълхи и др.

Не подценявайте ухапването на комара! Защитете себе си и любимите си хора с подходящия за нуждите ви репелент. Научете повече тук https://tip.bg/

Може да харесате още:

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете?

  • 10/04/2024
Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

  • 11/03/2024