Разгадай любимия според аромата, който харесва

Разгадай любимия според аромата, който харесва

Позовавайки се на сведенията от китайските трактати, можем да определим въздействието на парфюмните ухания върху психиката на хората, които ги използват. Така, ако партньорът ни има пристрастие към определен аромат, можем да се опитаме да надникнем в съзнанието му.

Роза. Уханието на розата от древни времена се е считало за магическо и опияняващо. Подчертава изтънчеността, стремежа към щастие и възвишена любов. Слабостта към парфюми, в които преобладава екстракт от нежното цвете, издава чувства на вярност, всеотдайност, отзивчивост и сантименталност.

Теменужка. Този аромат олицетворява изящество, копнеж и кокетство. Хората, които го харесват и използват, обичат да предизвикват ревност. Те се стремят да бъдат привлекателни, желани от всички. Същевременно обаче, дамите, които имат подобни предпочитания, са пасивни в отношенията.

Лавандула. В древността лавандулата се е използвала по време на ритуали, свързани с укрепване на физическото тяло и проясняване на ума. Добре е да се напръска с този аромат човек, на който му предстои някакво важно събитие или провеждане на сериозен разговор. Лавандулата помага в справянето с душевната болка, възвръща емоционалността. Особено полезна е след тежък работен ден. Ако някой си пада по парфюм Пруве, в чиито съставки ярко присъства лавандула, това означава, че човекът се страхува от силни страсти и сдържа всичко в себе си – от любовни клетви до проблеми на работното място.

Портокал. Това е аромат, който провокира въображението и отвежда съзнанието в неочаквани мечти. Ароматът на портокал, както и на останалите цитрусови плодове, показва стремеж към забавления. Той не се харесва на хора, чийто живот е пасивен и подреден. Тези, които предпочитат подобни ухания, са динамични, настроени са за приключения, романтични интриги и флиртове, но не повече. Голяма част от тях са доста вятърничави.

Бор. Уханието на бор освежава, тонизира, обновява и дава сили. Хората, използващи борови аромати, се стремят към победа, независимо в коя област се борят. Тяхна вечна цел е успеха и самоутвърждаването.

Кедър. Този изключителен аромат ни кара да се взрем по-дълбоко в себе си, да оценим обективно качествата си и да разкрием най-съкровените си пориви. Уханието на кедър е лечебно – то премахва неразположението и се справя с умората. Полезно е за хората, които имат прекалено високо самочувствие. Хората, които харесват миризмата на кедър, не обичат да са център на внимание. Те имат голям вътрешен свят и не допускат много другите в него. Любителите на този аромат са всеотдайни и прекрасни спътници в живота.

Евкалипт. Ароматът на евкалипт поражда мисли за далечни пътувания. Хората, които си падат по това ухание, най-често мечтаят за жарко слънце и за красиви екзотични плажове. Парфюм, съдържащ евкалипт, подмамва желанието извън дома. Тези, които често го използват, обикновено не са удовлетворени от мястото, където живеят – то им се струва прекалено скучно. Способни са да се откажат от всичко в замяна на седмица околосветско пътешествие. У противоположния пол ги привлича единствено външния блясък и екстравагантната визия.

Тамян. Това ухание укрепва и защитава хората и техните предмети. Също така, пази дома им от лоши сили. Тамянът служи за пречистване на духа, вдъхновява и помага при медитация. Основното му качество е, че отваря сърцето. В древни времена мирисът му е бил използван по време на преговори. Целта е била да предразположат събеседника към откровен разговор, за да подчинят волята му. Страстта към аромат на тамян, показва, че човекът не може да се справи със самия себе си и се чувства доста объркан. Добре е все пак, че тамянът му помага да се освободи от негативните емоции и го благоразполага.

Може да харесате още: