Планирате покупка на нов битов уред? Изберете такъв с транспортен дефект!

Планирате покупка на нов битов уред? Изберете такъв с транспортен дефект!Хладилникът, който ви е служил вярно десетилетия наред, най-после окончателно се предаде, или пък пералнята, оставяйки дрехите ви заключени и подгизнали във вода. В подобна ситуация изпадат милиони домакинства по света. Тя е основната причина да се купуват нови битови уреди. Какво да направите, ако средствата ви са ограничени, а не желаете да купувате на изплащане? Най-доброто решение са битовите уреди с транспортни дефекти. Ето защо:

Какво разбираме под „дефект”?

Когато се спомене думата „дефект”, хората инстинктивно се отдръпват и стават скептични. Все пак никой не иска да замени окончателно повредения си хладилник с дефектен такъв, който, може би няма да работи по очаквания начин. Всъщност, дефектите при бялата техника са само и единствено козметични. Тоест, обхващат единствено корпуса, без да засягат функционалните части.

Неслучайно в англоезичния свят този вид стоки се наричат „ex display”. Това означава буквално „бивша мостра”. Тези уреди са били изложени в шоурума на производителя или в зала на голяма търговска верига. И в двата случая мострите са били в съприкосновение с големи тълпи от хора, включително персонала. Нормално е в този период да възникнат дребни драскотини по тялото на даден уред.

Понякога щетите се нанасят по време на транспортиране, поради което у нас тази група продукти са популярни с термина „Уреди с транспортни дефекти”. Това наименование използват и фирмите, които ги внасят и предлагат у нас. Един от утвърдените търговци е Мега Техно.

Чрез своите физически обекти в София и Варна и онлайн магазин, фирмата предлага богата гама домакинско оборудване на водещи немски и други марки на цени, каквито няма да ви предложат популярните специализирани вериги. Не и при най-големите си промоции и разпродажби.

С дефект или без – каква е разликата?

Има хора, за които дори лека драскотина по металното тяло на битов уред, е причина да пренебрегнат ниската цена. По този начин те се отказват от много изгодна сделка, дори по-изгодна, отколкото изглежда на пръв поглед. Цените на уредите с козметични несъвършенства са наистина много изкушаващи, но по-интересното е какво се крие зад ниската цена?

Уредите с транспортен дефект са чисто нови, също както тези, предлагани от големите търговски вериги у нас. Разликата се състои в качеството, а то е по-високо при „дефектните” продукти. Не ви се вярва? Нека обясним защо е така.

Уредите, предлагани от магазини като Мега Техно са внос от Германия и други развити европейски страни. Произведени са специално за местния пазар, което означава, че за направата им са използвани много по-качествени части и компоненти, отколкото при производството на техника за Източна Европа и страните от третия свят. В резултат визията им е по-привлекателна, а работният живот – многократно по-дълъг.

Имайте предвид, че всяка пералня, съдомиялна, хладилник, готварска печка, е преминала щателна проверка за изправност и съответствие с установените стандарти. Уредите с нарушения във визията се предлагат с гаранция, която в най-лошия случай е само една година. Съгласявайки се на една такава оферта, вие получавате чисто ново оборудване, което е по-икономично като разход на енергия и с по-висока функционалност.

Ако сте от хората, които вярват в превъзходството на марковата стока, то обезателно трябва да се примирите с няколкото драскотини или вдлъбнатини по корпуса на новата ви домакинска придобивка. В болшинството случаи дефектите остават скрити след инсталиране на уреда, но ако все пак се забелязват, те могат лесно да се коригират с малко кит и боя.

Може да харесате още:

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете?

  • 10/04/2024
Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

  • 11/03/2024