Особености и предимства на мебелите по поръчка

Особености и предимства на мебелите по поръчка

На мебелния пазар можем да намерим всякаква мека и корпусна мебел, но мебелите, които ще отговарят изцяло на нашите нужди и вкус, трябва да бъдат изработени по поръчка. Те са по-здрави, дълготрайни и удобни при ежедневна употреба. Готовите мебелни изделия следват сляпо актуалните тенденции, докато по индивидуален проект можем да получим класически и дори ретро дизайни.

Какво иска купувачът?

Мебелните компании, предлагащи изработка на мебели по индивидуален проект, създават продукти, които отговарят на представите на клиента за красота и комфорт. Ето защо все повече хора бързат да поръчат отделна мебел или цяла корпусна система, когато се появи финансова възможност.

Избирайки изработка на мебели по поръчка, купувачите изхождат от следните съображения:

  • Масовите мебели са ориентирани към вкуса на средния потребител. Предлаганите цветове и дизайни правят жилището безлично и скучно;
  • Цветовете на мебелите и мебелните аксесоари не се различават от тези на офис обзавеждането. В дома си хората искат да избягат от служебните си проблеми и всичко, което им напомня за тях;
  • Всяка мебел, изработена по поръчка, е с индивидуални размери, съобразени с оформлението и площта на стаята, за която е предназначена. Готовите изделия често са с недостатъчни или надвишаващи сантиметри, което пречи на симетричната подредба;
  • При преустройство на жилища се образуват пространства, в които стандартните мебели не се побират;
  • За масово производство производителите използват най-простите материали. Мебелите изглеждат евтини и често не съответстват на актуализирания интериор.

И нещо много важно: у нас е прието мебелите за нови къщи и апартаменти да се изработват по поръчка. Животът сред бели стени със скромно обзавеждане все още не е на мода. Няколко поколения преди нас са живели в мизерните интериори на малките си апартаменти, затова очите искат цвят, пространство и комфорт.

Особености на поръчковите мебели

Основната отличителна черта на мебелите по поръчка е уникалността. Създавайки собствен дизайн на секция, кухня или шкаф за баня, можете да бъдете сигурни, че в домовете на вашите познати и близки няма да видите същия дизайн и разцветка. Днес повече от всякога се държи на индивидуалността и мебелировката в един дом не прави изключение.

Продуктите, предлагани на масовия пазар, трудно могат да бъдат наречени уникални. Всички големи компании следват актуалните дизайнерски трендове, а при цветовете модата е още по-безпощадна. Ако търсите мебел в определен цвят, която да пасне останалите мебели в помещението, вероятността да намерите това, което търсите е минимална.

Мебелният продукт или модулна система ще бъде изработена стриктно по ваши размери, съобразно личните ви предпочитания, ако я поръчате на добра мебелна компания като EraStil. Консултантите на фирмата ще ви помогнат с избора на оформлението на функционалните части, което ви гарантира максимално удобство при използване на обзавеждането и повече място за съхранение.

Мебелите, изработени по поръчка, ще паснат точно на мястото, за където са предопределени. Само с тях може да се постигне оптимално използване на наличната жилищна площ. Малките жилища не ни позволяват да прахосваме дори сантиметър, затова си заслужава да се доплати за продукт, който ще се впише отлично в околната обстановка.

Когато работите с коректен производител, той ще изпълни поръчката ви в договорения срок, така че смело можете да планирате ремонта на дома си. Готовите изделия ще бъдат монтирани професионално в жилището ви ако пожелаете. Това ви пести не само време и усилия, но и финансови средства, в случай че се наложи да наемате друг монтажен екип.

Може да харесате още:

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете?

  • 10/04/2024
Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

  • 11/03/2024
Струва ли си в дългосрочен план поставянето на ограда тип щора

Струва ли си в дългосрочен план поставянето на ограда тип щора

  • 27/12/2023