Модерен интериор със самозалепващи 3D тапети

Модерен интериор със самозалепващи 3D тапети

Ремонтът на жилището е много дълъг процес, по време на който възникват постоянни спорове. Най-спорният момент са довършителните работи и декорацията, защото всеки има своя представа за интериорния дизайн. Често е изключително трудно да се избере опция, подходяща за всички, тъй като вече познатите довършителни материали постепенно започват да остаряват.

Например тапетите имат голям брой недостатъци, а залепването им не е лесен процес. За щастие, едно ново решение за декорация на стените бързо навлиза на пазара – това са самозалепващите 3D тапети с висока плътност и релеф. Макар често да са наричани тапети, те са много по-различни от познатото ни хартиено покритие.

Какво представлява 3D тапетът?

3Д тапетите са сравнително нов облицовъчен материал, който бързо си спечели широка популярност. Особеното при тях е, че са изключително лесни за поставяне – за изпълнение на монтажа не ви е нужен майстор. Обхватът на приложение на паната с триизмерна структура е много широк, а цената им ви позволява да декорирате почти всяка стая в дома си.

Пазарът предлага огромно разнообразие от дизайни, форми, цветове и дори размери на плочите. С този декоративен материал можете да създадете какъвто пожелаете дизайн за максимално кратко време. Покриването на цяла стена или на две съседни стени отнема не повече от няколко часа.

Основната характеристика на тапетите 3D е тяхната висока устойчивост на външни фактори, съчетана с лесен монтаж. Покритието има повишена износоустойчивост поради специфичната си структура. Паната се изработват от синтетични материали – pvc и разпенен полистирол. Покритието може да издържи на всякакви температурни колебания в жилището.

Плочата е водоустойчива, но в същото време приятна на допир. Материалът е температурно невъзприемчив, което означава, че при допир няма да усетите нито хлад, нито горещина. Високата еластичност на тапетите ви позволява да ги поставите дори в ъгли и трудни участъци, без риск от счупване. Страхотна гама 3D пана ще откриете в сайта на Декорат.

Бърз и лесен монтаж – основно предимство на това покритие

Хората избират да декорират стени и тавани с меките 3D плоскости най-вече заради лекотата на инсталиране. Това е супер лек, ефирен материал, който се залепя върху гладки и равни основи. Самозалепващият се гръб ви спестява нуждата от използване на лепила. По този начин ремонтът е не само бърз, но и изключително чист.

Процесът по инсталиране на това декоративно покритие е сравнително прост. Най-важният момент е маркирането на основата – от този етап зависи равномерността на полагане на плочите. Подготовката на основата е друг важен момент. Макар тапетите 3Д да могат да се лепят върху почти всяка основа, препоръчително е стената да се грундира допълнително, за да се подобри адхезията на лепилото към повърхността.

Самото приложение е най-лесният етап от цялата инсталация. Просто отстранете защитното фолио и залепете плочките на стената. Лепилният слой е много здрав, благодарение на което сте сигурни, че плочката няма да падне. За да промените изцяло визията на някое помещение с този материал, не е необходимо да покривате всички стени, а и не е желателно.

Триизмерните релефни тапети се използват предимно като акцент в интериора, а не като цялостна концепция за облицовка на стените. Тапетите са влагоустойчиви и могат да се използват в помещения с висока влажност, като кухни и бани. Те обаче не са подходящи за облицоване на душ зоната, поради вероятност водата да проникне зад паното и да повреди адехзивния му слой.

Може да харесате още:

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете?

  • 10/04/2024
Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

  • 11/03/2024
Струва ли си в дългосрочен план поставянето на ограда тип щора

Струва ли си в дългосрочен план поставянето на ограда тип щора

  • 27/12/2023