Мебели по поръчка или от магазин?

Мебели по поръчка или от магазин?

Обзавеждането на един дом е преди всичко творчески процес, свързан с доста трудности и критични моменти. Ето защо е най-добре задачата да се повери в ръцете на специалист, който да изготви индивидуален проект за изработка на мебели по поръчка. Другият вариант е покупка от мебелен магазин, което устройства все по-малко купувачи.

Мебелите са един от основните елементи на интериора и тяхната задача е да осигурят удобство в ежедневието, като същевременно направят жилището по-привлекателно. Освен функционална, те изпълняват и естетическа задача, което на практика не винаги се получава по желания начин.

Обикновено мебелите се купуват от магазин, но могат да се изработят и по индивидуален проект и размери. Кой е по-добрият вариант? Нека разгледаме и двете възможности.

Поръчковата мебел – героят на най-сложните проекти

За хората, изправени пред предизвикателството да обзаведат малкия си дом, единственият работещ вариант, е да се обърнат към специалист – дърводелец или специализирана мебелна компания. Професионалистът ще намери интересни решения за използване на оскъдното жилищно пространство и ще измисли решение за скриване на непривлекателните интериорни елементи – тръби, изпъкнали стени на комина и т.н.

Проблемите с недобре обмисленото строителство е трудно да намерят адекватно решение в масовите мебелни магазини. Ако единственият ни избор е покупка на мебелите от магазин, трудно бихме могли да реализираме всичките си фантазии. За постигане на уникален и луксозен интериор не може да става и дума. В същото време цената на масовите продукти не винаги е по-евтина.

Кога готовата мебел може да ни излезе по-скъпо?

Готовите мебели се изработват по стандартни размери, поради което те не винаги се вписват добре във всяко пространство. Идеалният размер на мебелите – това е главното предимство, когато са произведени специално за нас във фабрика или малка работилница. Само ако бъдат изработени по поръчка, мебелните изделия ще отговарят по форма, цвят и размер.

Мебелните магазини също предлагат разнообразие от цветове и възможност малки корекции в дизайна. Ако обаче се налага да се работи с нестандартни размери, крайният продукт ще се оскъпи твърде много. Всяка промяна в шаблона, по който се прави даден продукт, е свързана с голям финансов разход за големите производители, който те начисляват в цената.

Цената – решаващ фактор

Стандартните мебели, предлагани в големите вериги магазини, са обикновено по-евтиното решение. Те обаче не могат да бъдат приспособени към особеностите на жилището и нуждите на купувача така, както направените по поръчка. Ако ще се доплаща за индивидуално оразмеряване или разцветка, по-добре да се поръча цялостна изработка от по-малък производител.

Предимството да се работи с утвърдена компания като Casa Baleno, е че всеки детайл на корпусната система е съгласуван предварително с клиента. За да се проектира въпросната мебел и тя да пасне идеално на определеното място, са направени точни замервания на място. Клиентът може да избере не само дизайна, но и материалите.

На мебелния пазар трудно можем да намерим продукти от рядко и качествено дърво, но малките фирми използват активно масива в своята работа. Те могат да ви изработят дори вградени мебели – нещо, което известните марки не могат да ви предложат.

Оказва се, че индивидуалният подход при производството на мебели е единствената гаранция, че ще получим това, за което винаги сме мечтали. Това показва, че оскъпяването на крайния продукт напълно си заслужава.

Може да харесате още:

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете?

  • 10/04/2024
Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

  • 11/03/2024
Струва ли си в дългосрочен план поставянето на ограда тип щора

Струва ли си в дългосрочен план поставянето на ограда тип щора

  • 27/12/2023