Как да съчетаваме цвета на дрехите и уханията, които ползваме

Как да съчетаваме цвета на дрехите и уханията, които ползваме

Факт е, че някои цветове успокояват или засилват възбудата. Уханията също имат способността да ни отпуснат или да предизвикат горещи емоции. Ако съчетаем правилно цветовете и ароматите, ние можем да увеличим шансовете си за уравновесено поведение, добро настроение и приповдигнат дух. Само ако се подберат и комбинират правилно, те могат да действат в синхрон.

Бели дрехи. Белият цвят символизира чистота, непорочност, прозрачност, светлина. Той пречиства съзнанието, успокоява и поддържа хармонията. Добре е да се носи бяло бельо, когато тръгваме на дълъг път, защото по този начин ще се намалят вторичните ефекти от часовата разлика – умора и схващане. Бялото способства мозъка да си почине. Хубаво е да се комбинира с аромати, съдържащи лавандула и лимон. Заедно ще предпазят организма от всякакви психически и физически външни агресори.

Жълти дрехи. Жълтият цвят усилва усещането за радост, кара ни да се усмихваме и да бъдем щастливи. Освен, че стимулира доброто настроение, този цвят го предава и на околните. Спомага да се прекратят възникнали конфликти. Канализира егото ни и засилва волята.

Ако се съчетае с лимон, цитрусови плодове, риган, камфор, тъгата и потиснатостта ще изчезнат, а нагласата ще стане позитивна. Това съчетание помага за преодоляване на ревността, за прогонване на мании, фобии, натрапчиви мисли. Също така, проблемите се разрешават бързо и успешно.

Оранжеви дрехи. Оранжевият цвят способства успешното самовглъбяване в случай на трудни ситуации. Засилва интуицията. Помага да се вземат правилни решения, след което се чувстваме по-спокойни и самоуверени. Добре е да се комбинира с аромати на портокал, мандарина, кипарис, кориандър, мирта, кардамон, канела. Съчетанието е превъзходно. Благодарение на него можем да разбираме и асимилираме правилно събитията около нас; можем да преодолеем трудната си концентрация и разсеяност; можем да се концентрираме за дълго върху нещата; можем дори по-лесно да се влюбим.

Розови дрехи. Розовият цвят ни отвежда към блянове и копнежи. Потапя ни в любовни мисли. Нежен, мек и дълбок цвят е – постига спокойствие и хармония. Възстановява духа ни и възражда забравени желания. Възвръща силите и погубената енергия. Компенсира липсата на бодрост, лекува чувството за отпадналост. Добре е да се съчетава с ухание на роза или розово дърво. Такава комбинация ще засили нуждата ни от обич и нежност, ще задоволи тази необходимост от ласки и ще ни предпази от желание да компенсираме чрез храна и захарни изделия.

Виолетови дрехи. Виолетовият цвят активира мисловната дейност. Той ни прави романтично и носталгично настроени. Кара ни да се потопим в отдавна отминали, но прекрасни спомени. Ако се съчетае с мириса на виолетки или восък, това ще стимулира мислите ни и ще ги насочи в позитивна посока. Ако се съчетае с аромати на здравец, лайка, кедър – тази комбинация би помогнала за успокояване на съня, за пропъждане на кошмарите. Също така ще ни накара да се замислим над идеята да се помирим с враговете.

Червени дрехи. Червеният цвят засилва енергията и гарантира добър старт на започващия ден. Активира умението ни за организация, ръководство и печалба на материални блага. Червеното бельо увеличава максимално сексуалните пориви и желания. Добре е да се съчетава с аромати на червена мащерка, карамфил и сандалово дърво. Комбинациите ще въздействат на жизнеността и сексуалните фантазии.

Зелени дрехи. Зеленият цвят помага да дишаме по-леко и спокойно. Оказва положително въздействие на контакта с хората, които ни заобикалят. Прави ни по-толерантни, кара ни да се вслушваме внимателно в думите и съветите на другите. Този цвят ни помага да излезем от изолацията, в която се намираме, да се освободим от всякакви зависимости и неприятности. Добре е да се комбинира с аромати на градински чай, бяла мащерка, мента, розмарин и бор. Съчетанието на зеления цвят с тези ухания ще подсили влиянието, което оказва дадения нюанс, ще ни освободи от проблемите и ще ни предостави нови хоризонти на действие.

Сини дрехи. Синият цвят олицетворява спокойствието и мира. Той блокира стреса, страха, притеснението и тревогата. Създава усещане за покой. Този цвят развива словоохотливостта. Помага ни да се изразяваме сладкодумно, свободно. Премахва опасението какво и по какъв начин ще говорим с околните. Добре е да се съчетава с аромати на лавандула, евкалипт, роза. Комбинацията има опияняващо свойство. Освен, че успокоява, може да се използва и за премахване на сценична треска.

Източник: https://yourprouve.com/

Може да харесате още: