Как да подберем най-подходящите за нас мъжки парфюми

мъжки парфюми

Изборът на най-подходящия мъжки парфюм разкрива много за нас самите. Подсказва що за личност сме, какво е самочувствието ни, как се възприемаме и как искаме да въздействаме на околните. Искаме ли всички да ни забелязват, или предпочитаме да не се набиваме на очи? Държим ли винаги да сме в центъра на вниманието и да провокираме непременно обожанието на околните? Обичаме ли да се налагаме, мнението ни да се чува и приема? Всички тези особености на характера рефлектират и при избора на мъжки парфюми.

Най-важното е личността и парфюмът ни да са в абсолютна хармония

От решаващо значение е да се познавате добре, да знаете кои са силните ви страни и да ги подчертаете с избора на най-подходящите за вас мъжки парфюми. Как се определяте – като модерни, дръзки и енергични или сте любители на класиката и уюта. Има подходящ парфюм за всякакъв тип хора, просто трябва да откриете най-добрия за вас, с който ще сте в абсолютна хармония. Важно е да сте уверен, че любимият ви парфюм разкрива всички ваши предимства.

Когато избирате мъжки парфюми, помислете за уханията, които наистина харесвате

На първо място си дайте сметка коя група аромати ви привлича най-естествено – свежи, морски, цитрусови, ориенталски, пикантни или дървесни? Отговорът на този въпрос ще ви помогне да разглеждате само парфюми, които попадат в съответната уханна категория, която ви допада. Ако не можете да я определите точно, помислете за уханията, които харесвате във вашето ежедневие. Кой аромат ви привлича най-силно – на море и сол, на зелени билки, на свежи цитруси, на карамелизирани ядки, на печени сладкиши или на прохладна гора? Това ще ви помогне да се насочите, когато избирате мъжки парфюм, който да ви вдъхновява.

Подбирането на най-подходящия мъжки парфюм може да отнеме време

Според експерти трябва да носите даден аромат поне три пъти, преди да го купите. Добре е да тествате парфюма директно върху кожата си и да го поносите известно време, за да прецените как се излъчва уханието от вашето тяло, тъй като парфюмът взаимодейства с естествения ни аромат. Това е причината даден парфюм да ухае различно в зависимост от това кой го носи. Може да напръскате парфюм на картата с мостри и да ви хареса, но след като го купите и го носите на следващия ден, да откриете, че резултатът не е този, който сте очаквали.

Затова използвайте картата с мостри само за да се насочите кой аромат ви допада най-много, за да го тествате след това и върху кожата си и да разберете как се съчетава с вашата характерна индивидуалност. Не забравяйте да забележите как ароматът се променя през деня, тъй като картата с мостри разкрива само връхните му нотки, средните и базовите се разгръщат по-късно.

Когато избираме най-подходящия мъжки парфюм е добре да знаем също, че уханието се излъчва с различна интензивност в топли и студени дни. Затова подберете специфични парфюми за всеки сезон. Много от ароматите са подходящи, както за дневни, така и за вечерни поводи. Ако изберете обаче по-екстравагантен и експресивен аромат, съобразете се с това къде ще го носите. Дневните аромати обикновено са по-леки и свежи, докато вечерните са по-плътни и тежки.

Обърнете внимание на това как другите възприемат уханието на вашия парфюм. Ако получите комплименти, това е сигурен знак, че сте се справили отлично с подбора.

Може да харесате още: