Как да изберете подходящ акумулатор?

акумулаторИзборът на акумулатор не трябва да се приема като трудна задача. Ако имате желание може да се справите сами, ако ли пък не, то потърсите помощ. Процесът на подмяна на акумулатор не е никак сложен и стига да прецените, може да се справите самостоятелно. Акумулаторите за коли се продават в различни размери и всеки от тях е с индивидуален дизайн пасващ на различни коли. Много магазини предлагат всякакви видове акумулатори. Прочете по-долу, за да разберете как да изберете такъв.

Да започнем първо с отстраняването на мъртвия акумулатор. Може да извикате механик, който да го махне или както споменахме по-горе – направете го сами. Хубаво е да знаете, че старият акумулатор може да ви даде информацията, от която се нуждаете, за да откриете и закупите нов. Огледайте го добре и открийте маркировката. Тя разкрива на кои коли пасва този акумулатор. Може да се затрудните на пръв поглед, но търсете там където е цялостната информация за акумулатора.

След като го направите, отидете в магазина за авточасти. За да изберете своя нов акумулатор, който да пасва на автомобила ви ще ви е необходимо да го съобразите с марката, годината и мощността на вашата кола. Обикновено тези магазини притежават регистри, в които ще ви помогнат да намерите подходящият акумулатор, който пасва на личното ви превозно средство. Така че, открийте модела на вашата кола и годината на производство и така ще разберете кой акумулатор е подходящ за нея.

Уверете се, че имате достатъчно ампера нужни на двигателя, който ще захранвате. Задължително е избрания акумулатор да разполага с необходимата мощност, за да запалите своя двигател и да поддържате акумулатора в изправност. Така за бензиновите коли са необходими акумулатори с минимум капацитет от 60Ah, а за дизеловите 75Ah.

В случай, че търсите акумулатор за камион, то се съобразете с това какви са неговите изисквания и спрямо тях изберете и закупете нов акумулатор.

Може да харесате още: