Как да изберем брава за входната си врата?

Как да изберем брава за входната си врата?Много от модерните брави, при производството на които са използвани най-новите разработки и материали, осигуряват наистина високо ниво на сигурност. Те често се основават на модулна система, позволяваща създаване на почти всякакви режими на заключване. Благодарение на този подход към дизайна на заключващия механизъм, купувачът може да избере за себе си дизайн, който напълно ще задоволи неговите изисквания.

В следващите редове ще посочим на кои характеристики на бравите трябва да обърнете внимание при покупката на заключващ механизъм за входна врата. Смятаме, че най-добрият подход при избора на заключване си остава професионалната препоръка на продукт с последващ надежден монтаж. Една от водещите ключарски фирми в страната ни Цайс 51, ще ви предложи качествена и сигурна брава, съобразена с нуждите и финансовите ви възможности.

На какво да обърнете внимание при покупката на брава?

Надеждността на заключващата система е първият аспект, на който трябва да обърнете внимание, когато избирате.  Бравите, предлагани на съвременния пазар, могат условно да бъдат разделени на две групи: прости ключалки и ключалки с висока степен на сигурност.

Бравите с висока степен на защита са по-подходящи за външни врати, тъй като е по-вероятно да бъдат манипулирани от крадци и всяка част от механизма на заключване да се превърне в слабо звено. Разумно е да се фокусирате върху висококачествените разработки. Предпочитание следва да се даде на системите на известни фирми, които са на пазара повече от една година и са се доказали благодарение на качеството на своите продукти.

Заключващи лостове и корпус на бравата

Функционалността на заключващия механизъм и мястото на неговия монтаж до голяма степен зависи от вида на корпуса и лостовете за заключване, използвани в дизайна. Трябва да се знае, че надеждните брави са оборудвани с двупосочни системи за отваряне и затваряне. Лостът е детайл, чието качество се влияе пряко от формата на бравата и материала, от който е произведена.

В същото време броят и дължината на шиповете няма от отношение към качеството на този детайл. Бравите, които са оборудвани със заключващ механизъм от този вид, осигуряват много по-добро фиксиране на вратата в касата и правят невъзможно отварянето ѝ с взлом чрез разхлабване с щанга.

Заключващите лостове (дроп болт) при съвременните секюрити брави избягват един често срещан проблем, какъвто е провисването на вратата. Този ефект се постига благодарение на факта, че заключващият болт се движи отдолу нагоре при затваряне на вратата, докато при бравите с по-опростен дизайн движението е обратно. Поради това вратите увисват спрямо рамките и в резултат възникват проблеми при отварянето им.

Цилиндър

Цилиндърът е сърцето на всяка брава. От качеството на този елемент зависи много, включително устойчивостта на взлом на ключалката. За да работи ефективно и безпроблемно заключването, то се нуждае от добър цилиндър с усилено закрепване, изработен от висококачествена стомана.

За да се избегне неправомерното отваряне на такива брави с дублиран ключ, производителите започнаха да патентоват своите цилиндри. В момента тези заключващи механизми са изключително популярни сред купувачите. Това се дължи на факта, че е невъзможно да се направи дубликат на ключ за такъв цилиндър, без да се предостави специалната карта, която се предлага в комплект с бравата. По този начин всеки собственик на такова устройство е застрахован срещу възможността ключът му да бъде откраднат и неправомерно дублиран.

Статията е предоставена любезно от kliuchove.com

Може да харесате още:

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете?

  • 10/04/2024
Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

  • 11/03/2024