Бързо освежаване на интериора със самозалепващи 3D тапети

Бързо освежаване на интериора със самозалепващи 3D тапетиИскате ли да направите ефектен ремонт у дома и същевременно да не се разорявате? Тогава обърнете внимание на декоративните 3D тапети със самозалепващ гръб. Те са идеалният вариант за трансформация на скучен интериор в елегантния стил Лофт. На пазара ще намерите страхотни имитации на тухла и естествен камък, които са атрактивна стенна облицовка.

Какво представлява самозалепващият се 3D тапет?

Тапетите с 3Д ефект са изработени от експандиран полипропилен. Това е безопасен нетоксичен материал, който не отделя вредни емисии и вещества, което показва неговата хипоалергенност. Поради факта, че еластичният мек материал е абсолютно не травматичен, той може да се използва дори в детската стая.

Самозалепващите 3D панели имат влагоотблъскващи, топло и звукоизолиращи свойства, поради което могат да бъдат залепени в абсолютно всяка стая на вашия дом – в кухнята, в банята, в дневната и в спалните. Монолитните блокове могат да бъдат залепени към всяка повърхност без никакви проблеми, а също така са в състояние да маскират неравностите и несъвършенствата на стените.

Разнообразието от дизайни ви позволява да създадете всякакви ефекти – тухлена стена, каменен зид, мраморна облицовка и т.н. В каталога на онлайн магазин Giga ще откриете дори специални детски дизайни. Красивите илюстрации върху паната ви позволяват да постигнете 2в1 резултат – по-добри условия за живот и по-приятна атмосфера.

Преди да закупите такъв вид декоративна облицовка, можете да се запознаете с характеристиките на съответния продукт, както и да изгледате видео, показващо техниката на залепване. Това ще ви помогне да залепите панелите правилно и красиво, така че да издържат дълго време. Ще се запознаете също с общите препоръки за тяхната поддръжка.

Приложение

Самозалепващите се 3D тапети могат да бъдат залепени на всякаква повърхност (тапети, плочки, гипсокартон, дърво, метал и шпакловани мазилки). Благодарение на своята пореста структура, полимерът е еластичен, задържа добре топлината, абсорбира звука и вибрациите и в същото време има ниско специфично тегло.

Важно е преди поръчката да изчислите количеството, необходимо за облицоване, а също и да знаете как да инсталирате плоскостите. Размерът на панелите е следният: тухла 70*77 см (площ 0,539 кв.м); Дърво 70*70 см (площ 0,49 кв.м). Трябва да измерите мястото, където искате да залепите панелите – дължина и височина, умножете числата, като по този начин получите площта и я разделете на площта на панела.

Инсталирането става в няколко стъпки:

  • След като паната ви бъдат доставени, оставете ги за няколко часа в помещението, за да се адаптират към околната температура;
  • Почистете стената от прах;
  • Отстранете защитното фолио, покриващо лепилната основа;
  • Притиснете силно панела към стената за здраво и стабилно свързване.

3Д тапетите са изключително лесни за разкрояване. Със сигурност ще се наложи да изрежете някои детайли, за да се вместят в желаното пространство. За целта можете да използвате голяма ножица или много остър макетен нож. Ножът би могъл да повреди лицевата част на тапета, затова режете откъм по-гладката, задна страна, преди премахване на защитното фолио.

Плюсовете на тази декоративна облицовка не са никак малко. Най-голямото ѝ предимство е чистотата при изпълнение на операцията. Не се налага да ползвате лепила, защото продуктът е със самозалепващ се гръб. Липсата на неприятна миризма ви позволява да използвате веднага реновираното помещение.

Може да харесате още:

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете

Покупка на пухена възглавница – какво трябва да знаете?

  • 10/04/2024
Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

Металните огради: съчетание от защита и стил за вашия двор

  • 11/03/2024